Don't wanna be here? Send us removal request.
Quote
Doğru yolda olsanız bile, hareket etmiyorsanız üzerinizden tren geçer...
WILL ROGERS
0 notes
Text
ÇÖVEN Helvacıkökü ve sabunotu olarak da bilinir. Kök ve yapraklardan sabun köpüğü gibi bir madde elde edilir. Kirleri temizlemesi nedeniyle dilenci papazlar tarafından cübbelerini yıkamak için sabun olarak kullanılmıştır. Kan temizleyici özelliği çok yüksektir ve tüm deri hastalıklarını ortadan kaldırır,ancak uzun süre kullanılması gereklidir. Çıbanlar ve apseler için çok faydalıdır.Derinin aşırı tahrişlerinde kökten elde edilen öz,istenildiği kadar sık miktarda kullanılabilir. Kullanılışı:Yarım litre kaynar su 60 gram kuru yapraklar ya da kök üzerine dökülür.Soğuduktan sonra süzülür ve günde üç ya da dört kez 1 ya da 2 çorba kaşığı alınır. Kuvvetli bir öz elde etmek için 60 gram kök tozu yarım litre suda, su yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatılır,sonra süzülür.
0 notes
Text
ÇOBAN ÇANTASI Bu bitki dünyanın hemen hemen her yerinde yetişir,ama toprağın zenginliğine ve durumuna göre değişim gösterir. Tropik iklimin sıcağına dayandığı gibi,Kuzey Kutbu’nun şiddetli ve sert havasına da dayanır. Ayak altında çiğnenmiş bile olsa, eski canlılığını kaybetmeden doğrulur ve yaşamını sürdürür. Bu bitkinin tüm yaralara yararı vardır,özellikle baştaki yaralara iyi gelir. Çoban çantasında bol miktarda K vitamini vardır. Tüm kanamaları durdurur. Kullanılışı: Yarım litre kaynar su 30 gram kurutulmuş bitkinin üzerine dökülür,soğuması beklenir ve süzülür. Günde 3 kez bir bardak içilir.
0 notes
Text
ÇAYIR ÜÇGÜLÜ Halk arasında kırmızı yonca olarak da bilinmektedir. Oldukça duyarlı bir bitkidir. Fırtınalı hava yaklaştığı zaman yapraklarının çok fazla hareketlendiği söylenir. İçinde silis ve kalsiyum vardır. Son derece etkin bir kan temizleyicisidir ve yeni yara berelerin tedavisinde kullanılır.Çocuklarda görülen kurtdeşen ve isilik için çok yararlıdır.Döküntünün bulunduğu bölge çayır üçgülünün suyu ile yıkanmalıdır. Kullanılışı:3/4 litre kaynar suya 2 çay kaşığı dolusu kurutulmuş çayır üçgülü atılır,demlenmesi için beklenilir ve sonra süzülerek içilir. Döküntü bulunan deri bölgelerine bu karışımla pansuman yapılabilir.
0 notes
Text
CEVİZ Çingeneler derilerini boyamak için cevizi kullanırlar. Aynı zamanda saçları da siyaha boyar. Meyvesi kuruduğu zaman daha yağlıdır ve sağlığa zararlı olabilir,ama ceviz yağı kangren ve kan çıbanlarında yararlıdır. Mayıs ayının sonunda alınan yeşil yaprakların damıtık suyu iltihaplı iltihaplı yaralara ve ağrılı yerlere pansuman olarak uygulandığında şifalıdır. Uçuğun ve egzama asıllı,uzun süren,derinin etkili bölümlerini şişirip morartan yanmaların ve kaşıntıların tedavisinde ceviz başarıyla kullanılmaktadır. Kullanılışı: 30 gram yaprak ya da kök üzerine yarım litre kaynar su dökülerek çay hazırlanır. Bu çay soğuduktan sonra süzülür ve her gün 3 bardak içilir. Aynı çay deri döküntülerine de dıştan başarıyla kullanılabilir.
0 notes
Text
ASLANPENÇESİ Yaralara hem içten hem de dıştan etkilidir.Ya özü çıkartılarak içilir ya da pansuman yapılır.Yaraları ve iltihabı kurutan bir etkisi vardır.Diğer deri yaralarında da faydalıdır. Derinin tüm bozukluklarında başarıyla kullanılır. Arap hekimleri aslanpençesini kullanarak beyaz tenlilere renkte katmıştır. Yapılışı:Yarım litre kaynar suyun içine 30 gram aslanpençes atılır,bir süre dinlendirilir,sonra süzülür ve günde 3 kez bir su bardağı içilir.Herhangi bir deri enfeksiyonunda bu suyla pansuman yapılabilir.
0 notes
Text
Derideki lekeleri,sivilceleri,kan çıbanlarını,çıbanları,diğer deri kabartılarını tedavi etmek,yalnızca bir hastalığın etkisine dokunmak,o hastalığın asıl nedenini serbest bırakmak demektir.Kortizonlu ya da antibiyotikli merhemler serbestçe kullanılacak olursa,bu merhemler bozukluğu yüzeysel olarak giderir ve zehiri tekrar sistemin içine iterler,böylece gelecek için daha büyük bozukluklara temel hazırlarlar.Bununla birlikte,eğer tedavi bitkisel ilaçlarl yapılacak olursa,çok daha değişik sonuç alınır.
0 notes
Text
Doğa olağanüstü bir dengeleyicidir,ve eğer bir an düşünürsek,doğadaki her şeyin dengeli olduğunu görürüz. Eğer sağlık yönünden bir terslik olursa,doğa ayarlamayı ya da dengelemeyi yapabilmek için elinden gelen çabayı gösterir ve bunun anlamı çoğunlukla vücuttaki zehirlerin deri aracılığıyla atılmasıdır.
0 notes
Text
Deri Bozukluğuna Dikkat! İlaç alan kişiler sürekli daima deri bozukluklarından yakınırlar;çünkü vücut sürekli olarak sistemindeki zehirleri atma çabası içindedir. ************************** Çok şekerli yiyen kişilerinde sistemlerinde çok asit birikimi olur ve vücut zehirleri deri aracılığıyla atmaya çalışır. ************************** Sinirleri bozuk ve gergin olanlarda da deri bozuklukları görülür.
0 notes
Photo
You cannot take back your time. You have only one life. Please don’t waste your time...
0 notes
Photo
0 notes
Text
Reçine:Katı veya sıvı olan karmaşık kimyasallardır. Harici tedavide faydalıdırlar. ************************** Sabit yağlar:Genellikl meyve tohumlarından sıkmak suretiyle elde edilir.Hint yağı,kakao yağı ve haşhaş yağı sabit yağlardır. ************************** Uçucu yağ: Sıvı karakterde, keskin kokulu ve uçucu maddelerdir. Çiçek ve meyvalarda bulunur, gül ve nane yağı da uçucu yağlardır. ************************** Karbonhidratlar: Çok çeşitli şekillerde bulunabilirler. Tıbbi öneme sahip müsilaj müshil etkili,pektin kabız etkili karbonhidratlardır. #şifalıbitkiler#bitkilerindogası#bitkilerinkimyası#saglıklıbeslenme
0 notes
Text
Organik asitler: Ekşi tadı olan,asit karakterdeki maddelerdir. Genel olarak vücuda zindelik verici özelliği vardır. ************************** Tanenler: Bilhassa bitkilerin kabuklarında bulunurlar. Deri sanayisinde de tüketilir. Tıbbi etkileri ise mikrop öldürücü ve kabız yapıcı olmasıdır. ************************** Vitaminler: Hayat maddesi anlamına gelen vitamin, dışarıdan alınması gerekir. Bitkilere yayılmış olan A,B,C,D,E, ve K vitaminlerinin günlük olarak tüketilmesi gereklidir. #şifalıbitkiler#bitkilerindogası#bitkilerinkimyası#sağlıklıbeslenme
0 notes
Text
Glikozitler: Şeker ve şeker olmayan bir parça içeren kimyasal bileşiklerdir. Şeker kısım sayesinde suda eriyebilen glikolizitler, şeker olmayan kısımları ile de tıbbi etkilerini gösterirler. Örneğin yüksük otu glikozitleri sayesinde tesirlidir. ************************** Alkaloidler: Azotlu kimyevi maddelerdir. Küçük dozlarda kuvvetli etkiler gösterirler. Haşhaş,tütün,çay, güzelavrat otu gibi bitkiler önemli alkaloidler içerirler.
#bitkiler#bitkilerinkimyası#sağlık#beslenme#şifalıbitkiler
0 notes