Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
Eindbalans
Voor mijn gevoel is er niet veel veranderd in mijn beleving voor kunst. Ik had er voordat ik dit vak had niet heel veel mee, en nu nog steeds niet heel veel. Ik heb bijvoorbeeld heel weinig met schilderijen of klassieke muziek, maar ik vind het wel leuk om naar voorstellingen, musicals en concerten te gaan. Daar wordt je entertaint en dat is dan denk ik wel belangrijk voor mij om het leuk te vinden. Éen keuzeopdracht vond ik ontzettend leuk om te doen en dat was de film maken vorig jaar, maar dat komt voornamelijk omdat ik dat met mijn vriendinnen heb gemaakt.
Verder mijn top 3 van culturele activiteiten van de afgelopen twee jaar:
1) Shawn Mendes; ik vond dit echt een heel gaaf concert. Hij was live heel goed en dat was echt vet om te zien.
2) Soldaat van Oranje; deze musical is zo ontzettend goed gespeeld en in elkaar gezet. ik vond de setting heel mooi gedaan en het is zo’n heftige gebeurtenis en als dat dan mooi wordt nagespeeld is dat prachtig om te zien.
3) Beschermengel; ik vond dit stuk best wel goed gespeeld en er zaten aardig wat komische stukken in wat het voor mij heel leuk maakt. Ook was het heel leuk om te kijken aangezien mijn vriendin lotte er ook in speelde.
0 notes
Text
Culturele Opdracht - Muziek
Ik ben maandag 1 mei naar het concert van Shawn Mendes geweest. De titel van het album dat hij daar vooral speelde, is Illuminate. De nummers zijn vooral geschreven door Shawn Mendes zelf, maar ook door Ido Zmishlany, Harris, Warburton, Zubin Thakkar, Geiger, Danny Parker, Ilsev Juber, Laleh Pourkarim en Gustaf Thörn. Deze mensen hebben bij een of meerdere nummers geholpen bij het schrijven. Het album is uitgebracht op 23 september 2016. Het stuk wordt uitgevoerd door Shawn Mendes zelf en zijn band. Het concert duurde zo ongeveer 1 uur en 45 min. Ik ben voor dit concert naar de Ziggo Dome gegaan. Shawn stond op een podium aan de voorkant en voor de rest waren er overal zitplaatsen. De uitvoering was heel mooi gedaan, hij zong zelf heel goed en de beelden achter hem waren ook vet gedaan. De akoestiek was ook erg goed. Mijn verwachting zijn best hoog, ik vind zijn album ontzettend goed en ik hoop dan ook dat hij net zo goed is als hij live speelt.
De genres die werden gespeeld waren vooral pop, rock en blues. Er waren twee grote schermen waarop je hem zelf kon zien. Achter hem was nog een groter scherm waar op verschillende beelden werden getoond. Soms hemzelf maar andere beelden. Ergens in het midden van de zaal was nog een klein podium in het midden met een piano en daarboven een grote bol waarop verschillende dingen geprojecteerd werden, vooral de maan werd geprojecteerd. Aangezien ik nu het hele album bespreek, vind ik het erg lastig om over de toonduur, klankkleur, toonhoogte, et cetera vragen te beantwoorden. Zijn nummers kunnen snel gaan en veel dynamiek er in hebben maar sommige zijn ook rustig dus het zeker niet hetzelfde bij alle nummers, anders zou het ook wel een heel saai album worden. De omgeving is vooral veel gillende meiden, wat ik eigenlijk altijd wel een beetje irritant vind, maar bij zo’n soort popster is het ook niet echt anders. Er hoort zeker tekst bij de muziek.
De muziek is zeker verhalend. Hij zingt vooral over liefde maar ook bijvoorbeeld over vriendschap. Het verhaal wordt vooral verteld door de tekst, maar de muziek erbij helpt daar ook wel aan mee. Ik vind niet echt dat er een visie wordt uitgedragen in de nummers. Er zitten geen standpunten van hem in zijn nummers vind ik.
Mijn verwachtingen waren zeker niet te hoog, ik vond het echt een geweldig concert. Hij is live net zo goed als op zijn album en ik heb echt zeker wel genoten van zijn concert. Hij speelde ook een aantal nummers van zijn andere album, Handwritten, wat ik ook heel leuk vond. Ik vond wel dat hij iets meer had mogen praten tussen zijn nummers want dat vind ik wel leuk altijd, het gaat daar natuurlijk niet om maar had ik wel leuk gevonden. Voor de rest heb ik echt geen negatieve dingen over hem te zeggen want ik vond het echt een geweldig concert!
0 notes
Photo
CULTURELE ACTIVITEIT - BEELDHOUWKUNST
Het beeldhouwwerk ‘De Jonge Rembrandt’ staat op de Rembrandtsplaats in Leiden. Het beeld is gemaakt door Stephan Balkenhol, een Duitse beeldhouwer en schilder. Het beeldhouwwerk heet, zoals eerder gezegd, ‘De Jonge Rembrandt’. Het kunstwerk maakt geen deel uit van een speciale tentoonstelling.
Het kunstwerk is gemaakt van keramiek, brons en verf. Ik heb niet kunnen vinden hoe het beeld is gemaakt. Boven op een klein heuveltje op een cirkel staat de jonge Rembrandt en een schildersezel met een zelfportret van Rembrandt. Aan een muur ernaast hangt ook nog een zelfportret van Rembrandt. Het beeld lijkt ziet er een beetje bobbelig uit, ook een beetje ruw. Het is denk ik bobbelig gemaakt om de kleding zo echt mogelijk de laten lijken. De huid van het beeld voelt ook ruw aan en bobbelig aan. Het beeld is figuratief, je kan heel goed zien wat het uitbeeld. Het probeert volgens mij een jonge Rembrandt uit te beelden die een zelfportret schildert van de oude Rembrandt. Het beeld is denk ik ook natuurgetrouw want het beeld past best goed in de omgeving. Het beeld staat op een klein heuveltje en op een rond plateau. Hierdoor kijk je vanaf onder naar het beeld waardoor het goed opvalt als je er langs loopt of fietst. Het is meer ruimte-omschrijvend want je kan er doorheen lopen dus het is zeker niet ruimte-innemend. Er is geen ritme of holle en bolle vormen gebruikt in dit kunstwerk. Er is ook geen beweging in dit beeldhouwwerk aangezien de jonge Rembrandt alleen kijkt naar het schilderij op dit moment. In het begin dacht ik dat het kunstwerk alleen bestond uit de jonge Rembrandt en de schildersezel maar na meer onderzoek vond ik dat ook het portret dat aan de muur hangt er ook bij hoort.
Ik vind het een erg mooi beeldhouwwerk omdat het een teken is dat we hier in Leiden nog steeds trots zijn op het feit dat Rembrandt hier heeft gewoond.
0 notes
Text
Culturele activiteit – Theater 2
De beschermengel - 8 april 2017
Algemeen
De naam van de voorstelling is de beschermengel en het is geschreven door Ruud Wessels en de groep Liefhebbers zelf. Ik heb de voorstelling gezien in theater de Ware Liefde in Visser ’t Hooft in Leiden. De voorstelling wordt gespeeld door de groep Liefhebbers, dat zijn kinderen uit de bovenbouw die meedoen aan de theater groep van school. De regisseur was Ruud Wessels. De voorstelling duurde zo ongeveer anderhalf uur. Mijn verwachtingen van de toneelvoorstelling waren niet ontzettend hoog want het zijn niet professionele acteurs natuurlijk. Ook had ik geen idee waar het stuk over zou gaan want je kan niet zoveel afleiden van de naam van het stuk. Ook de foto’s op facebook die ze hadden geplaatst gaven niet veel weg.
Kenmerken
Het type voorstelling was meer een tragedie met aspecten van komedie want er waren wel een paar grappige scenes maar over het algemeen was het meer een tragedie. In het einde gaan een paar goede mensen dood en wordt ook het goed personage aangezien als de bad guy.
Het belangrijkste van het licht was waarschijnlijk dat het gewoon helemaal donker werd na sommige scenes dat ze weer opnieuw zich konden opstellen voor de nieuwe scene. Het licht speelde niet een heel belangrijke rol in dit stuk. Ook speelde het geluid niet een heel belangrijke rol. Wat ik wel heel leuk vond, was dat ze het introdeuntje van het NOS journaal als de journalist in het stuk iets ging zeggen voor het journaal daar. Het decor was wel ontzettend slim en vet opgesteld. Er was een hoger gedeelte wat als woonkamer diende van een vrouw in een rolstoel, de deur naast de trap diende als kelderdeur in sommige scenes. En dan een stukje verder lag een matras wat dan in die kelder was. Het duurde even voordat ik dat doorkreeg maar toen ik het zag vond ik het ook wel heel slim gedaan. Ze hebben uiteindelijk met steeds hetzelfde decor, dus ze veranderde het niet tussen de scenes door, heel veel plaatsen weten uit te beelden.
De grime speelde geen belangrijke rol volgens mij. Er was geen schmink aan te pas gekomen en er was volgens mij alleen een beetje make-up gebruikt.
Inhoud
In de beginsituatie zie je dat twee meiden, Jade van Heerik en Fien de Jong, hele goede vriendinnen zijn. De vader (IJsbrand de Jong, die werkt bij de politie) van Fien vindt dat Jade geen goede invloed heeft op Fien. Je ziet daarna dat Jade ongeneselijk ziek wordt en er wordt gezegd dat ze waarschijnlijk niet meer beter wordt. Maar dan verdwijnt ze plotseling. Alleen het publiek ziet dat Jade op een matrasje zit in de kamer en wordt verzorgd door een man die zij “jack” noemt omdat de man zijn naam niet wil zeggen. De verdwijning wordt ook gepresenteerd in het journaal met een interview met de boze en hysterische moeder van Jade. Ondertussen zie je dat Fien ook werkt bij de politie (net zoals haar vader) en wordt benoemt tot assistente van een rechercheur Sylvester Spierdijk die tot nu toe alle zaken heeft opgelost. Ze is daarmee ontzettend blij. Rechercheur Spierdijk en zijn assistente Fien worden op de zaak van de verdwijning van Jade gezet. Fien heeft op dat moment niet verteld dat zij Jade kent en dus mag zij gewoon verder werken met die zaak. Ze komen erachter dat er een patroon is. Er zijn veel meer mensen verdwenen die ongeneselijk ziek waren verklaard. Ondertussen zie je ook dat er een vrouw in een rolstoel Miraya Bult telkens stemmen hoort vanuit de kelder. Haar man ,Engelbert Bult, zegt niks te horen. Miraya zegt dat haar man haar niet gelooft en is zeer geïrriteerd, zij zit immers de hele dag thuis met die stemmen.
Er is ook nog een groepje mensen dat gelooft dat de verdwijning het werk is van een beschermengel. Dat groepje bestaat uit een oudere vrouw Barbara, Gerbrand Vroom en zijn vrouw Catootje Vroom en Aafje Kromhout. Die willen dus dat het onderzoek van de politie stopt en dat de engel zijn werk verder kan doen. Dit groepje demonstreert ook op sommige plekken.
Op een gegeven moment ziet rechercheur Spierdijk dat IJsbrand een foto van Jade op zijn telefoon heeft in bikini en vindt een beetje verdacht. Uiteindelijk zijn ze in gevecht en beland IJsbrand in het ziekenhuis met een paar verwondingen. Spierdijk vindt het een goed idee om te doen alsof IJsbrand ongeneselijk ziek is om als valstrik te dienen. Spierdijk heeft het alleen nog maar via de telefoon gezegd en opeens is IJsbrand verdwenen, het stond nog niet eens in de kranten wat het plan was. De dader moest dus daar ergens rondlopen. Fien is boos op Spierdijk dat hij haar vader heeft laten verdwijnen.
Je ziet dan dat IJsbrand bij Jade in de kamer wordt gedropt door Engelbert Bult in de kelder. Voor Jade was dat “jack”. Op dat moment zijn ze nog een onder invloed van een gas dus ze zijn niet helemaal helder. Uiteindelijk verteld Engelbert waarom hij dit doet. Er wordt verteld dat zijn zusje in coma lag en wakker werd. Maar toen was ze daarna aangereden door een vrachtwagen en was dus dood. Hierdoor denkt Engelbert dat er een wraakengel is die vindt dat als mensen al ten dode opgeschreven staan, ook echt dood moeten gaan. Engelbert wil deze mensen dus in veiligheid brengen door ze naar een speciale locatie te sturen. IJsbrand zegt dan dat hij helemaal niet ten dode was opgeschreven. Engelbert zegt dan dat hij dan niet mee kan naar die speciale locatie en wil hem eigenlijk dood schieten, maar doet dat nog niet. Op een gegeven moment hoort Miraya de stem van Jade overduidelijk en strompelt/glijdt van de trap af doordat haar benen waren verlamd. Ze wil haar helpen maar het kan niet want Engelbert doet altijd die deur op slot van de kelder en Miraya heeft de sleutel niet. Engelbert weet nu ook dat Miraya weet wat hij heeft gedaan en wordt ook met Jade en IJsbrand in de kelder gestopt. Ondertussen was Aafje Kromhout er ook bij gekomen omdat die ook weer ongeneselijk ziek werd verklaard en beter werd. Engelbert schiet op een gegeven moment op Miraya omdat ze wou dat hij hen vrijliet. Dan richt hij zijn pistool op IJsbrand en schiet ook maar Jade duikt ervoor en het schot raakt haar. Ook schiet hij op Aafje. Uiteindelijk maakt hij IJsbrand niet dood omdat hij ziet de het zinloos is en geeft het briefje met een adres waar alle andere mensen liggen die door hem ontvoerd waren. Engelbert geeft het pistool aan IJsbrand en zegt dat hij hem moet neerschieten. IJsbrand wil dat niet en slaat hem per ongelijk knock out. Op dat moment komt Rechercheur Spierdijk binnen met Fien en zij zien IJsbrand met een pistool in zijn handen en der anderen zijn dood of flauwgevallen. IJsbrand zegt dan dat hij een briefje heeft met het adres maar is dan het briefje kwijt. Hij is dat aan het zoeken maar kan het niet vinden.
Einde
Het taalgebruik was niet bijzonder, er was geen jargon gebruikt of hele dure woorden.
Voor mijn gevoel is er niet echt een wijze levensles uit te halen maar als ik toch iets moet bedenken dan is dat dat je nooit er te veel bij moet denken als dat er helemaal niet is.
Persoonlijke mening
Mijn verwachtingen waren niet heel hoog maar ik vond dat de acteurs echt goed gespeeld hadden, vooral Lotte Prins was echt fire. Het was heel overtuigend en realistisch. Van de inhoud van het stuk wist ik niet wat ik moest verwachten want ik kon van de titel niets afleiden. Maar nu ik het gezien heb vind ik het wel een passelijke titel bij dit heel goed geschreven stuk.
Uiteindelijk vond ik dit een heel vet en pakkende voorstelling. Wat ik echt een sterk punt vond, was dat het decor ontzettend goed benut was en heel slim was ingedeeld. Wat minder was dat er een paar mensen dubbelrollen speelden en dat je bij sommigen goed moest kijken wie wat speelde op dat moment. Bijvoorbeeld de moeder van Jade en de zus die was omgekomen waren allebei gespeeld door dezelfde persoon wat bij mij op een moment voor verwarring zorgde. in het begin moest je goed kijken wat er aan de hand was en hoe het decor in elkaar zat maar als je dat eenmaal doorhebt dan is het heel slim gedaan.
0 notes
Text
Culturele activiteit – Musical
soldaat van oranje
Algemeen
De naam van deze musical is Soldaat van Oranje, dit is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema. De schrijver van de teksten van deze musical is Edwin de Vries. Ik heb deze musical gezien in de TheaterHangaar op Vliegkamp Valkenburg in Katwijk, deze hangaar is speciaal gebouwd voor dit stuk. De hoofdrol, Erik Hazelhoff Roelfzema, wordt op dit moment gespeeld door Valentijn Benard. Andere belangrijke personages zijn koningin Wilhemina, Francois van ’t Sant, Hofdame Tessa, Chris de Vries, Charlotte, Ada, Anton Roover, Bram Goudsmid, Fred van Houten, Victor Versteegen en Paul ten Brink. De regisseur is Theu Boermans. De duur van de voorstelling is ongeveer 3 uur met een half uur pauze ertussen. Mijn verwachting van deze voorstelling zijn best hoog, aangezien deze musical al heel lang draait. Dit is volgens mij ook een best heftige voorstelling, het is een waargebeurd verhaal waarin veel mensen om het leven komen waardoor je het waarschijnlijk toch intenser mee beleefd.
Kenmerken
Dit is officieel een musical maar ik associeer het ook wel een beetje met een tragedie omdat dit stuk best tragisch is. Door de lichteffecten werd heel mooi de zeeslag weergegeven door flitsen en dergelijke. Ook werd heel goed dag en nacht weergegeven. De belangrijkste bijdrage van het geluid zijn net die extra effecten, bijvoorbeeld dat je motor duidelijk hoort brommen en de bommen die vallen. Ik vind niet dat de kostuums een speciale belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de voorstelling. De kostuums waren natuurlijk wel goed van die tijd en heel passend maar ik vond ze niet in het oog springend. Verder is het decor voor mij wel echt de belangrijkste bijdrage in het hele stuk zelf. Het decor zorgt er echt voor dat het hele stuk op zijn plaats valt omdat het heel uitgebreid is. Er zijn een aantal verschillende sets waar het stuk zich afspeelt. Elke set heeft zijn eigen decor, doordat dit zo is, is deze musical ook heel speciaal door het telkens goed afgewerkte decor. Ook is het hier heel bijzonder dat de tribune draait, samen met de schuifdeuren zorgt dit voor effect dat het voelt alsof je weer op een nieuwe locatie, dus een set, bent. De grime was niet bijzonder goed zichtbaar, ik vond niet dat er iets mis mee was dus ik denk dat ze het wel prima hebben gedaan.
Inhoud
De beginsituatie is dat Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden studeren in Leiden en leven een onbezorgd leven, totdat in 1940 de oorlog uitbreekt en dat maakt alles anders. De Duitsers vallen binnen en zetten alles op zijn kop. De vrienden kiezen bijna allemaal een andere weg,
Het verhaal van de musical begint met de ontgroening van een groep Leidse studenten van studentenvereniging Minerva waar de hoofdpersoon Erik Hazelhoff Roelfzelma in zit met zijn vrienden. Van de studententijd zie je verder weinig, het verhaal gaat eigenlijk direct verder bij het eindexamengala. Tijdens dit gala horen ze via Radio Oranje dat de Duitsers Nederland zijn binnen gevallen. De vrienden maken dan allemaal hun eigen keuzes: de een gaat veder met zijn studie en doet alsof er niks aan de hand is, de ander is jood en vreest voor zijn leven, weer een ander sluit zich net als zijn ouders aan bij de NSB en werkt in de oorlog voor de Duitsers. Anderen kiezen er voor om het verzet in te gaan en te gaan strijden tegen de Duitsers. Door deze keuzes is de vriendengroep niet meer hecht en worden de vrienden uit elkaar gedreven. Erik Hazelhoff Roelfzema kiest ervoor om samen met een paar vrienden in het verzet te gaan en te gaan vechten tegen de Duitsers. Ze besluiten om te varen naar Engeland in een bootje, Engelandvaarders dus. Na enkele mislukte pogingen om met een kleine boot de oversteek te maken lukt het Erik om aan boord van een Zwitsers vrachtschip naar Engeland te reizen. Bij terugkeer ontmoet hij Koningin Wilhelmina omdat zij alle Engelandvaarders persoonlijk wilt bedanken voor hun bijdrage aan het verzet. Er ontstaat een goede band tussen hen beide. Ze besluiten om Contact Holland op te richten om zo communicatie tussen Engeland en de bezette gebieden mogelijk te maken. Als Erik hoort dat Koningin Wilhelmina naar Engeland is ‘gevlucht’, is hij erg teleurgesteld in haar. Echter geeft de Koningin aan dat het land helemaal niets heeft aan een dode Koningin en dat ze vanuit deze veilige plaats tenminste nog iets kan doen voor het vaderland. Steeds vaker wordt Erik geconfronteerd met de keuzes van zijn ‘vrienden’ en dat sommige zelfs nu vijand/ verrader zijn geworden. Ondanks al het verdriet en verlies van dierbare mensen wilt Erik zich niet gewonnen geven aan de Duitsers. Hij gaat zelfs bij de Royal Air Force om zo ook persoonlijk een bijdrage te kunnen leveren aan het gevecht van de geallieerden tegen de Duitsers. Mede hierdoor worden de Duitsers uiteindelijk verslagen en komt er een einde aan de tweede wereld oorlog (in Nederland). Bij aankomst in Nederland wordt Erik geridderd door Koningin Wilhelmina voor al zijn verzetsdaden. Wanneer de Koningin hem vraagt om haar assistent te blijven weigert hij omdat hij nog zoveel andere plannen heeft voor de rest van zijn leven.
Het taalgebruik valt best op, het verhaal speelt zich natuurlijk af rond 1940 waardoor ze meer beschaafd praten wat dus ook goed bij die tijd past. Het ruimtegebruik wordt optimaal benut, in elke set die ze hebben spelen ze zeker wel meerdere scènes. Ook wordt buiten de hangaar nog een scene gespeeld (wat ik persoonlijk heel mooi gedaan vind) wat dus ook wel iets zegt over het ruimte gebruik.
Een visie die uit het stuk naar voren komt is dat je je echte vrienden pas echt leert kennen in tijden van nood, niet iedereen is te vertrouwen terwijl je denkt van wel. Verder vind ik het erg lastig om hier nog een visie van te bedenken sinds dit een waargebeurd verhaal is. Dit verhaal is niet perse beleefd om er een visie van te maken.
Persoonlijke mening
Mijn verwachtingen zijn best goed uitgekomen, ze waren best hoog maar ik vond dat deze voorstelling echt heel mooi in elkaar was gezet. Ook was dit echt een heel aangrijpend verhaal en als je dan bedenkt dat dit ook nog waargebeurd is dan voel je helemaal die brok in je keel.
Mijn eindconclusie is dat dit echt een hele gave, inspirerende musical was met weinig op aan te merken. De acteurs waren ontzettend goed en met de bewegende tribune en de verschillende sets was het echt heel vet. Het voelde alsof je een klein beetje draaide maar echt alsof je drie rondjes onderweg was, waardoor je dus helemaal niet meer wist welke set het zou worden. Het enige minpuntje dat ik me nu kan bedenken is dat je de tocht al voelde voordat je zag dat de deur van de hangaar al open was voor de scene buiten. Maar dat zou je niet weten als er niemand was die het tegen je zou zeggen.
0 notes
Photo
Ik heb samen met Lotte de keuzeopdracht fotografie gekozen. Wij hebben zelf de foto's in scene gezet omdat wij niet zo heel grappigs in de stad zagen. Wij hebben als inspiratie voor de foto's spreekwoorden en oneliners gebruikt. Deze hebben we uitgebeeld met dingen die we zagen in de stad. De foto's zijn in volgorde van mijn top 10. 1) Ooh, op die fiets! 2) Daar trap ik niet in! 3) Je moet een gegeven paard niet in de bek kijken. 4) Het gras is aan de over kant altijd groener. 5) De mens is net een prullenbak, trap op z'n teen en zijn mond gaan open. 6) Op zoek naar de steen der wijzen. 7) Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen. 8) Waar een gele M is, is de Mac. 9) De wind niet door de hekken laten waaien. 10. Groen licht geven. Op nummer 1,2 en 3 heb ik: "Op die fiets", "daar trap ik niet in" en " je moet een gegeven paard niet in de bek kijken". Deze foto's vind ik allemaal wel ongeveer even leuk. Ik heb deze foto's gekozen als mijn top 3 want ik vind ze heel grappig, ze zijn heel droog en dat is ook precies mijn soort humor. Nummer 4 en 5 zijn ook leuke foto's. Nummer 4 vind ik vooral grappig omdat het spreekwoord over gras gaat en wij hebben groene stenen gefotografeerd. 5 vind ik wel mooi uitgebeeld wat ik er wel mooi aan vind. 6 tot en met 10 vind ik de mindere foto's maar zijn nog steeds niet slecht. "Groen licht geven" vind ik toch wel een beetje te makkelijk uitgebeeld. Toen Lotte en ik deze foto's maakten hadden we er wel heel veel lol in, hopelijk is dat ook een beetje overgekomen. Ik wilde graag met Lotte samen werken want we hebben weinig lessen samen maar wel ckv, dus ik dacht dat ik daar even goed gebruik van zou maken. Ik vond het ook leuk dat het buiten was en dat we echt actief bezig waren. Door deze opdracht heb ik wel echt een leuke middag beleefd waar ik veel heb gelachen! Voor de foto's zijn we ongeveer een uurtje op pad geweest en ik denk dat ik uiteindelijk met het verslag en het uitzoeken van mijn top 10 ook een uurtje bezig ben geweest. Mijn keuzeopdracht had te maken met fotografie Ik heb geleerd om echt naar de foto's te kijken. Je kan een foto op meerdere manieren opvatten, zo is een van die manieren een figuurlijke manier van opvatten. Zo kijk je niet alleen naar het plaatje maar ook echt naar de individuele aspecten van een foto. Zo kan er een diepere betekenis in zitten. Dat is wel iets wat ik heb geleerd.
0 notes