analyticgirls-blog
Analyticgirls
23 posts
Op deze Tumblr blog zullen wij, Elisa en Linsey, de online communicatie analyseren van het merk Zalando.
Don't wanna be here? Send us removal request.
analyticgirls-blog · 11 years ago
Text
Google Analytics
Tumblr media
Dit bericht sluit aan bij mijn allereerste blogbericht. Hier zie je mijn trackingscode. Ik bevestigde deze code bij de beschrijving van dit blog.
Elisa en Linsey
0 notes
analyticgirls-blog · 11 years ago
Text
Hiep hiep hoera!
Tumblr media
Heel leuk dat Zalando hun advertentie aanpast aan de actualiteit. Zalando is tot dé beste webshop in België verkozen twee dagen geleden. Ze werken in op de behoeftes van de klanten én bedanken nog eens uitvoerig hun klanten (via verschillende kanalen tevens; facebook, twitter, website,...). Dit noem ik nog eens customer relationship management! Ze bedanken de klant en weten dat deze persoon centraal staat in hun beleid. Dit is natuurlijk ook een leuke stunt om hun feestkledij te promoten! Linsey
0 notes
analyticgirls-blog · 11 years ago
Video
youtube
Dit is wellicht dé bekendste reclamespot van Zalando. Hiermee begon het allemaal. Alles is goed aangepakt hierbij. De persoon in kwestie vertelt over Zalando concreet:
- webshop - verschillende merken, groot assortiment - vooral bekend voor schoenen - gratis verzending
Hierdoor hebben de kijkers alvast kennis, je attitude wordt hierdoor ook beïnvloed aangezien het humoristisch is. Je gedrag ten slotte wordt ook beïnvloedt want ze zetten je aan om bij Zalando te kopen. Nadat ik deze reclamespot een paar keer zag, MOEST ik Zalando eens bezoeken. Ik heb wel nog niets gekocht. Dus misschien moet Zalando zich focussen op call-to-action en verkoop nu Zalando bekend geworden is. Deze clip was te zien op youtube, facebook en TV. Het clipje bleef hangen en veel mensen praten er nog steeds over. Als je aan Zalando denkt, denk je aan dit reclamespotje (zeker in mijn geval). Met hun volgende spotjes richten ze de aandacht meer op de verkoop en het imago en minder op de kennis. Want deze is tenslotte al aanwezig. Linsey
4 notes · View notes
analyticgirls-blog · 11 years ago
Text
Kernwoorden of kerngedachtes?
In een van mijn eerste blogberichten deelde ik al enkele kernwoorden mee waar ik aan dacht bij het woord 'Zalando'. Nadat ik de meta data geanalyseerd heb, ben ik tot de conclusie gekomen dat Zalando heel wat kernwoorden kan gebruiken voor hun merk. Ten slotte heb je ook nog de kernwoorden van de Google Keyword tool. Als ik deze kernwoorden allemaal bijeen giet, kom ik waarschijnlijk al tot een mooi lijstje met essentiële kernwoorden. Schoenen, damesschoenen, herenschoenen, mode, kleding, kleren, fashion, tassen, accessoires, online-shop, schoenen online.
Dit zijn de kernwoorden van Zalando. Mijn kernwoorden zijn de volgende: Goedkope kledij, assortiment kledij, online shoppen, webshop kleren, goedkope jurken, schoenen, Zalando, vrouwenkledij, mannenkledij, kledij voor kinderen. Als laatste de kernwoorden van de Google Keyword tool: Online goedkoop shoppen, kledingmerken, online shoppen, jurken online, vrouwenkleding Hieruit zal ik het meest relevante kernwoord uitpikken namelijk: online shoppen. Ik ben benieuwd hoe Zalando met dit kernwoord zal scoren op Google! Hopelijk zijn jullie even benieuwd als ikzelf.
Tumblr media
Tot mijn verbazing scoort Zalando niet goed. Ik had verwacht dat Zalando bovenaan ging staan en zeker omdat je zoveel advertenties ziet van Zalando op google. Deze maal is het hun voornaamste concurrent LaRedoute die helemaal bovenaan staat (mits betaling) in Google. Natuurlijk hangt het resultaat ook af van de gebruiker, ikzelf surf veel naar de webshop van Zara en H&M. Dit heeft tevens ook invloed op de zoekmachines.
Mijn tweede poging! Ik maak een combinatie met mijn keywords en ik druk in 'online shoppen kledij'. Het resultaat zie je hieronder.
Tumblr media
Zalando op nummer 1! Als tip hierbij voor Zalando kan ik geven: gebruik internationale woorden. Zij hebben anderstalige webshops en zij beschikken over een webshop per land (bijna). Dit moeten ze uitspelen en ze moeten werken met internationale woorden. Zalando verzorgt ook veel advertenties en gesponsorde reclame op google, facebook, en dergelijke sites.
Linsey
1 note · View note
analyticgirls-blog · 11 years ago
Text
Nieuw idee voor Zalando
Banner:
Zalando kan een banner maken met een bepaald product bijvoorbeeld zomerjurkjes die nieuw zijn. Die banner/advertentie kunnen ze op al hun kanalen laten terugkomen. Zoals op Facebook, hun blog, Twitter, Google+,..  Dit heeft als doel vooral om meer te verkopen. De advertentie kunnen ze laten maken, maar dit kunnen ze ook gemakkelijk zelf doen. Met die banner kan je natuurlijk veel meer doen. Bijvoorbeeld met een klik op de banner kom je op de landing page van de webshop van Zalando.
  - Elisa 
0 notes
analyticgirls-blog · 11 years ago
Text
Online adverteren Zalando
Conclusie: De advertenties en reclames zijn zo opvallend dat het voor veel mensen overkomt als irritant. Toch heeft Zalando veel succes. Dit komt door hun slimme marketing aanpak en omdat ze een goede service hebben. De reclames zorgen ook voor naamsbekendheid. 
De online webwinkel van Zalando probeert via een marketing strategie de koper uit te dagen, maar ook te behouden. Heb je eens iets bezocht dan kom je het bezochte artikel tegen in advertenties op websites als Facebook of vakantiewebsites. Steeds zie je het product weer in beeld en verdacht vaak staat er bij dat het product in de aanbieding is. Op die manier blijf je er aan herinnert en Zalando hoopt dat je weer terug komt naar de site en je het product aanschaft.
Daarnaast zie je niet alleen het product dat je hebt bezocht maar ook andere producten. Er wordt slim ingespeeld op jouw interesses. Heb je naar een leuk zomerjurkje gekeken, dan zie je ook andere soortgelijke zomerjurkjes terugkomen in advertenties.
  - Elisa
0 notes
analyticgirls-blog · 11 years ago
Text
Online adverteren
Dit is een foto die op Facebook geplaatst werd op de pagina van Zalando. Op Facebook maken ze niet genoeg reclame. Ze tonen eerder de laatste nieuwe trends. Wat ze zouden kunnen doen is het reclame filmpje van de lentecollectie die op Youtube staat ook op Facebook plaatsen.
Tumblr media
Dit is een artikel op de blog van Zalando. Op de blog maken ze geen reclame het gaat enkel over hun personeel en wat ze doen à nieuws. Ik zou op deze blog ook geen reclame maken.
Tumblr media
- Elisa
0 notes
analyticgirls-blog · 11 years ago
Text
Online adverteren
http://www.youtube.com/watch?v=58tDI00VdZg
Get Ready for Spring with Zalando – Women
Dit is een reclamefilmpje van Zalando op hun youtube kanaal. De lentecollectie tonen ze heel kort dus ik vind dat dit wat langer zou mogen duren.
- Elisa  
0 notes
analyticgirls-blog · 11 years ago
Text
Eigen mening communicatiekanalen Zalando + advies
Zalando is actief op tal van sociale netwerksites. Zalando heeft zich in snel tempo geïntroduceerd op de markt. Zalando is een heel jonge organisatie die  alle webshops voorbij streeft en staat voor belangrijke zoekwoorden bovenin de zoekmachines. Dat is heel knap. Met algemene zoekwoorden als ‘damesschoenen’ en ‘herenschoenen’ staat Zalando op de eerste plaats bij de zoekresultaten. Naast schoenen biedt het bedrijf vandaag de dag ook kleding, accessoires, tassen en verzorgingsproducten aan.  
Veel webshops bieden klanten nog niet de mogelijkheid om beoordelingen en recensies bij de producten te plaatsen. Vaak hebben ze zelfs helemaal geen beoordelingen, of alleen algemene recensies over de service. Die beoordelingen zijn juist belangrijk omdat dit zorgt voor vertrouwen en dat mensen sneller opnieuw iets zullen bestellen.
Zalando heeft ongetwijfeld de autoriteit van de webshops. Door hun slimme aanpak en overal continu op het web aanwezig te zijn zorgt dit voor naambekendheid en hoge verkoopcijfers.
Ik vind dat ze hun huisstijl nog wat beter kunnen uitwerken door consistentie en wat meer kleur te gebruiken. In vergelijking met H&M heeft Zalando niet zoveel likes op Facebook. H&M heeft meer dan 14 miljoen likes. Natuurlijk bestaat H&M al veel langer dan Zalando. Wat ze ook op de sociale media kunnen doen is, dat mensen bijvoorbeeld een foto van een paar schoenen moeten delen en de pagina liken om die te kunnen winnen. Dit zorgt voor meer likes en bekendheid. Zalando zou zoals ik al eerder vermeld heb beter hun communicatie in het Engels voeren. 
- Elisa 
0 notes
analyticgirls-blog · 11 years ago
Text
Beoordeling communicatiekanalen van Zalando
Blog: http://blog.zalando.de/ 
Het is een Duitstalige blog waar wel bijna elke dag nieuwe blogposten op komen dus dat is positief. Hij zou misschien beter in het Engels geschreven zijn of de mogelijkheid bieden om een taal te kiezen. De blog past mooi bij de huisstijl van Zalando. Er is ook een link naar Facebook en Twitter voor naambekendheid te genereren. Ook is er een link naar de online webshop van Zalando. Al de informatie die hoort op een blog is hier zeker aanwezig. Wanneer je wilt reageren op een blogbericht moet je je wel eerst aanmelden.
Tumblr media
  Twitter: https://twitter.com/Zalando
De huisstijl van Zalando word op Twitter niet goed toegepast. Er is enkel het logo als profielfoto dat goed is. De achtergrond zou beter in het oranje zijn voor de duidelijkheid. Er is een Twitterpagina van Zalando Duitsland, België, UK,.. Dat is wel positief voor de communicatie naar het publiek in veel landen goed te laten verlopen. Er worden per dag veel Tweets opgesteld met telkens een link naar vooral de webshop. Op Twitter hebben ze het vooral over de trends. 
Tumblr media
Facebook: https://www.facebook.com/zalando?fref=ts
De Facebookpagina sluit aan bij de Twitterpagina. Bij de facebookpagina kan je de achtergrondkleur natuurlijk niet veranderen in de kleur oranje. Er worden dagelijks veel berichten op Facebook geplaatst en er staan mooie foto’s op de pagina waar mensen op kunnen reageren. Bijvoorbeeld ‘wat is jouw favoriete outfit’. Dit zorgt voor interactiviteit. Bij informatie staan alle websites (blog,twitter,youtube,..) en een klein tekstje over het bedrijf zelf. Op facebook hebbe n ze het vooral over nieuwe merken,  promoties, trends en tips over schoenen en mode. Zalando heeft veel likes op Facebook namelijk zo’n 541.327. Er zijn rechts enkel positieve reacties te lezen zoals ‘ich liebe Zalando’.  Bovenaan is er ook nog een knop naar Instagram. Ze zijn duidelijk actief op veel sociale media en houden alles up to date.
Tumblr media
Youtube: http://www.youtube.com/user/ZalandoTV
Op Youtube zijn de reclamespotjes te zien en teasers van reclame voor de zomercollectie bijvoorbeeld. Het logo van Zalando kon groter gemaakt worden of ze kunnen net zoals op Twitter en Facebook die banner van die vrouw gebruiken om toch consistent te blijven. De achtergrond kan hier wel oranje gemaakt worden. Bovenaan in de ‘banner’  is er opnieuw een verwijzing naar Twitter, Facebook, Instagram,..  Het laatste filmpje geeft een echt zomers gevoel.
Tumblr media
Google+: http://gplus.to/zalando
Voor hun Google+ pagina gebruiken ze wel weer het meisje als banner en hun logo. Deze keer staat hun logo wel in een cirkel dus het logo zou het best opnieuw in een vierkant staan. De pagina is vergelijkbaar met hun Facebookpagina waarop ze de laatste trends delen en promoties plaatsten.
Tumblr media
  Pinterest: http://pinterest.com/zalandode/
Pinterest is heel goed uitgewerkt met veel foto’s. Het gaat hier vooral om de stijl en nieuwe opkomende trends. Bovenaan opnieuw een verwijzing naar de andere sociale media waarop Zalando actief is. Er is opnieuw heel simpel hetzelfde logo die telkens terugkeert. Dat zorgt voor herkenbaarheid maar de huisstijl kunnen ze nog iets beter uitwerken. De kleur oranje is er enkel als achtergrond bij hun blog. Dit kunnen ze toch proberen doortrekken doorheen al de gebruikte sociale media. Op Pinterest zijn er nog niet zoveel volgers.
Tumblr media
Modenews: http://modenews.zalando.de/
Dit is een online magazine/blog van Zalando geschreven door Adrian en Victoria. Die personen reizen vaak en gaan op zoek naar de nieuwste mode. Er zijn categorieën zoals ‘Lifestyle, Mensen, Mode en Outfits’. Dit maakt de website overzichtelijk. Bovenaan staat er meer informatie over trends, ons,.. Hier is de link niet gelegd naar de andere sociale media enkel Facebook.
Tumblr media
  - Elisa 
0 notes
analyticgirls-blog · 11 years ago
Text
Zalando en SEO, match made in heaven?
Tumblr media
Vervolgens zal ik het ook nog hebben over de SEO (search engine optimalisation) van de webshop van Zalando. Hiervoor heb ik een aantal criteria vooropgesteld die ik één voor één zal overlopen.
Zalando heeft websites in verschillende landen en dus ook in verschillende talen. De website .com is niet dezelfde als de .co.uk website, deze twee zijn alsook verschillend.
Tumblr media
Ik heb nu al verschillende keren zalando.be bezocht en wanneer ik naar de webshop ga van een ander land, komt er automatisch dit op;
Tumblr media Tumblr media
Ik moest wel specifiek de link intypen in de zoekersbalk. Als ik via Google of via andere mogelijkheden Zalando intyp, zal ik automatisch doorgestuurd worden naar Zalando.be. Dus de bezoeker wordt direct doorverbonden naar de nationale Zalando. Hierdoor is er ook geen Google Translate nodig, je hebt de webshops in verschillende talen.
Tumblr media
Op elke Zalando webshop vind je onderaan ook een optie waarop je nog eens de taal kan kiezen per webshop, moest je nu nog steeds verkeerd zitten (op de een of andere mogelijke manier). Op deze manier kunnen bezoekers makkelijk navigeren naar anderstalige Zalandoshops. Om nog eens buiten de grenzen te kijken, onderzocht ik ook de woordenschat. Zalando houdt wel degelijk rekening met de woordenschat. Bijvoorbeeld hieronder kan je een voorbeeldje zien van Zalando.co.uk, waarbij ze 'colour' gebruikten en niet verwarden met het Amerikaanse 'color'. Puik werk!
Zoals je kan zien aan de printscreens, gebruikt Zalando ook een algemeen, internationaal geaccepteerd lettertype, namelijk verdana. Nu zullen we even de meta data onder handen nemen. Ik zal dit doen van Zalando.be.
Tumblr media
Hierboven zie je de meta data van Zalando.be. Ik zal deze even analyseren. De titel is niet enkel de naam van de website, maar vertelt al duidelijk over wat Zalando precies inhoud; "Kleding en schoenen online / Grootste aanbod topmerken / ZALANDO" Zelfs bij de meta data van description staat de telefoonnummer in HTML ! Dit is zeer merkwaardig. Keywords zien we hier ook al meteen staan: "Schoenen, damesschoenen, herenschoenen, mode, kleding, kleren, fashion, tassen, accessoires, online-shop, schoenen online." Dit zal zeker en vast goede punten scoren bij de SEO!
Hieronder zie je nog eens duidelijk (in Google) de titel van Zalando, hierin zitten op zich al keywords in verwerkt en hierdoor stijgt Zalando zeker in de lijst!
Tumblr media
Zoals ik al eerder vermeldde is Zalando ook zeer actief op Twitter met verschillende Twitteraccounts per land. Hier vermelden ze steeds een hashtag van Zalando bij. De webshop van Zalando (eender welke taal) laadt zeer makkelijk en snel. Hoe sneller een website upload, hoe hoger het in de SEO ranking komt te staan. Ik kan maar één antwoord geven op de vraag die ik stelde in de titel: Zalando en SEO, zeker en vast match made in heaven!
Linsey
0 notes
analyticgirls-blog · 11 years ago
Text
Monitoring continues
Spreekt er dan niemand een slecht woord over Zalando?
Met deze gedachte in mijn hoofd begin ik aan mijn derde monitoringtool. Nergens, nog nergens, kwam ik een negatief woord tegen over Zalando. Is dit dan werkelijk zo'n uitstekend merk en bedrijf? Heeft het bedrijf niet één klein foutje of één klein kritiekpunt? Blijkbaar niet neen.
Eerst en vooral de Facebooksearch. Zoals de naam zelf al laat merken, zal deze monitoringtool heel facebook onderzoeken wat er gezegd wordt over jouw merk. Wat wordt er gepost over mijn bedrijf? Wat zeggen Facebookgebruikers over mijn merk? Wat vinden ze van de kleren? Vinden ze de kwaliteit wel oké? Verdere vragen kunnen allemaal beantwoord worden via de Facebooksearch. Het is tevens een zeer handige website om te gebruiken en eenvoudig om mee te werken. Je typt in de balk bovenaan het merk in en daarna komt er een hele lijst waar Zalando allemaal in voorkomt. Ik analyseerde dit en terug kwam ik tot het besluit: positieve boodschappen. Zalando zelf die acties voert, mensen die op hun Zalandokleren stoefen en anderen aanzetten, andere webshops/shops die Zalando aanhalen en promoten,.. Een droom die uitkomt voor elke CEO van een webshop. Enkel maar positieve boodschappen en associaties op Facebook over Zalando! Zalando heeft tevens ook gesponsorde advertenties op Facebook en investeert dus heel wat om positief in beeld te komen op de social network.
Tumblr media
Mijn tweede monitoringtool die ik in dit bericht zal bespreken is Plazoo. Plazoo is terug zeer handig om te gebruiken en je kan terug kiezen uit verschillende categorieën. Ik koos ditmaal blogs omdat ik na de Google blog search van Keotag toch een beetje op mijn honger bleef zitten. Ik wou blogs zien die positieve of negatieve commentaar gaven op de kwaliteit van de kleren of over het bedrijf. Zou ik meer geluk hebben met Plazoo? Het antwoord is: ja! Ik moet er wel mijn beste Duits voor bovenhalen (en nog andere onbekende talen dat ik niets wist dat ik die plots beheerste). Maar op Plazoo heb ik meer geluk dan op Keotag. De blogs die hier worden getoond spreken over Zalando. Bijvoorbeeld de eerste blog heeft het over Zalando die een nieuw project voorstelt. Verder heeft een andere blog het over het verschil tussen de kwaliteit van merkkledij en confectiekledij, Zalando komt hier enkel maar positief naar voren. Verder nog positieve commentaar op Zalando: nieuwigheden, nieuwe producten, nieuw aanbod, uitbreiding,.. Op deze commentaren en actualiteitsgegevens zat ik te wachten. Zalando komt terug telkens positief naar voren en krijgt hierdoor weer free publicity.
Mijn derde en laatste monitoringtool is socialmention. Dit is de beste website qua inhoud en bijkomende informatie voor monitoring. Hier kan je terug verschillende kanalen aanduiden en hierbij resultaten krijgen. Ik koos ditmaal voor bookmarks. Ik vond verschillende bookmarks, alhoewel niet al te recente. Maar dit is geen probleem. Ze zijn stuk voor stuk positief, ik heb ze niet enkel geanalyseerd, je kan dit letterlijk ook aan de linkerkant zien. Sentiment 50:0, dit is een verhouding van positieve commentaren ten opzichte van negatieve commentaren. Hieruit kan ik enkel maar besluiten dat het positieve bookmarks zijn. Thumbs up Zalando!
Daaronder staat er wel nog verdere informatie over de geladenheid van de berichten over Zalando en daar staat er al andere informatie te lezen, de meerderheid is positief (namelijk die 50 van daarnet), maar er zijn ook 20 neutrale boodschappen. Geen paniek bij neutrale boodschappen maar die zou je toch liefst bij die 50 positieve bookmarks willen optellen, niet? Dus daarom moet Zalando zich inspannen om neutrale boodschappen te verhinderen en eerder positieve bookmarks te verkrijgen. Maar al bij al liever neutraal dan negatief, dus geen reden tot paniek!
Als volgende categorie koos ik microblogs. Als ik de tweets bekijk, kan ik niets anders concluderen dan dit positieve boodschappen zijn, positieve free publicity voor Zalando. De tweets gaan over de vouchers, kleren van Zalando, het bedrijf en interne tweets. Zalando heeft zeker en vast hun focus gezet op Twitter en Facebook en zijn op deze twee social media zeer actief en betrokken. Als we even naar de cijfers kijken aan de linkerkant kunnen we concluderen dat er veel meer positieve boodschappen de wereld ingestuurt worden in vergelijking met negatieve boodschappen. Aan de andere kant zijn hier wel negatief geladen tweets die de wereld worden ingestuurd, Zalando moet dit vermijden en moet inspelen op die mensen hun behoeftes. Zalando moet aandacht hebben voor de consument en voor hun mening, zo kunnen ze dit omzetten naar een neutrale en eventueel een positieve attitude tegenover de webshop. Zalando bereikt een gigantisch percentage via microblogs met maar liefst 75%, 46% post dikwijls iets over Zalando en kan je 'fans' noemen. Dit kunnen ook interne werkenemers zijn of de verschillende Zalando accounts die daartoe gerekend worden.
Nadat ik Zalando geanalyseerd heb op verschillende monitoringtools kan ik concluderen dat ze op vrijwel alle networksites positief geassocieerd worden. Mensen sturen positieve berichten de wereld in over de kleren, de webshop en het bedrijf. Dit is allemaal gratis voor Zalando en hierdoor wordt hun imago flink opgekrikt. Natuurlijk investeren ze zelf ook zeer veel in de sociale media en zien ze dat hun werk zeker loont. Over free publicity gesproken, Zalando weet hoe het hun merk moet profileren online.
Linsey
<![CDATA[// <![CDATA[ (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-41129781-1', 'tumblr.com'); ga('send', 'pageview'); // ]]]]><![CDATA[>]]>
0 notes
analyticgirls-blog · 11 years ago
Text
Monitoring keotag
Hieronder zal ik de resultaten van de tweede monitoringtool overlopen en analyseren.
Keotag is een monitoringtool, persoonlijk vond ik deze de beste. Waarom? Je moet eerst je kernwoord invullen (Zalando natuurlijk, what else?), terwijl ik bijgestaan werd door een mooi Zalando advertentie langs de rechterkant!
Daarna was het tijd voor stap 2; het kiezen van je kanaal. Je had de mogelijkheid uit een vijftiental kanalen, dit zijn er ontzettend veel! Dit gaf mij veel mogelijkheden om op verschillende kanalen Zalando te monitoren.
Ik koos deze keer voor Google Blogs. Ik wou weten wat er over Zalando vertelt werd op blogs. Tot mijn verbazing waren dit meestal advertenties van Zalando zelf die op het blog waren afgebeeld of kledij die gebruikt werd van Zalando en waarnaar er een link was. Dit vond ik spijtig, ik vond geen meningen over het merk of de producten. Al bij al waren al de commentaren neutraal tot positief!
Ik koos dan maar voor Youtube en ik wou even testen in welk soort filmpjes Zalando besproken werd. Ik werd doorverwezen naar een RSS feed en kon zo de filmpjes bekijken. Het waren vooral parodies van de reclame van Zalando, Zalando kleren die men aanhad of besproken werden door fashion bloggers bijvoorbeeld. Dit zijn positieve associaties en zeer goede, gratis reclame voor Zalando. Als dit natuurlijk positieve commentaar op hun kwaliteit en kleren is, wat in dit geval telkens zo was.
De monitoring van Zalando is terug telkens neutraal of positief. Misschien moeten ze ervoor zorgen dat fashion bloggers meer reclame maken voor Zalando op hun blog in plaats van gewoon de webshop te vernoemen. Misschien kunnen ze praten over de uitstekende kwaliteit of het leuke assortiment die beschikbaar is op d <![CDATA[// <![CDATA[ // <![CDATA[ (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-41129781-1', 'tumblr.com'); ga('send', 'pageview'); // ]]]]]]><![CDATA[><![CDATA[> // ]]]]><![CDATA[>]]> e webshop. Op Youtube wordt dit wel gedaan en is dit zeer goed! Linsey
0 notes
analyticgirls-blog · 11 years ago
Text
Even tussendoor...
Zalando.be beste webwinkel van België
Brussel, 16 mei 2013 - Zalando.be, de Belgische tak van Europa’s grootste online retailer voor schoenen en fashion, is de grote overwinnaar van de BeCommerce Awards 2013. Zalando won de BeCommerce Overall Award, omdat deze e-shop met een naambekenheid van 85%, de Belgen voor het eerst massaal heeft aangespoord via het web aankopen te doen. Zalando.be mag BeCommerce vertegenwoordigen op de Europese E-Commerce Awards die begin juni uitgereikt worden in Barcelona. BeCommerce, de Belgische vereniging van online handelaars, ontving dit jaar een record van 195 inschrijvingen (120 vorig jaar). Dit jaar reikte juryvoorzitter Michel Koch voor het eerst ook een prijs uit voor de startende e-shop die letterlijk vanuit zijn kelder of zolder zijn zaak opbouwt. Die prijs ging naar Mookum.com, een platform voor de ontwikkeling van innovatieve design & lifestyle producten.
Het artikel kan je verderlezen op onderstaande link
http://www.becommerce.be/nl/nieuws/d/detail/zalando-be-beste-webwinkel-van-belgie
Ik vind deze prijs voor Zalando zeker en vast verdiend! Zalando is in twee jaar tijd, sinds hun massale reclameboodschappen, uitgegroeid tot de nummer 1 webshop in België. Hun uitgebreid assortiment zit hier zeker en vast voor iets tussen, iedereen kan terecht bij Zalando; jongeren, ouderen, vrouwen, mannen, kinderen,... Dit is een leuk alternatief en mensen beslissen tegenwoordig meer en meer om online te shoppen. Zalando heeft goed ingespeeld op deze verandering en werkte hier steeds op in door middel van hun online/offline communicatie. Mijn mening: zeker en vast verdiend!
Linsey
<![CDATA[// <![CDATA[ // <![CDATA[ (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-41129781-1', 'tumblr.com'); ga('send', 'pageview'); // ]]]]]]><![CDATA[><![CDATA[> // ]]]]><![CDATA[>]]>
1 note · View note
analyticgirls-blog · 11 years ago
Text
Monitoring: 48ers Twitter
Goedenavond beste bezoekers!
Nadat ik de website en de concurrenten van Zalando heb geanalyseerd, ga ik het vandaag hebben over monitoring van Zalando. Wat is monitoring nu? Wel, monitoring is controleren wat mensen online zeggen over je merk. Dit kan gaan over je bedrijf, je producten, je personeel, je waarden, je visie,... Met monitoringtools kan je controleren wat die mensen vertellen en als dit negatief, positief of neutraal geladen boodschappen zijn. Eerst en vooral gebruikte ik de monitoringtool 48ers. Ik vind dit een zeer eenvoudige website om mee te werken. Je typt de naam van het merk in en je krijgt de resultaten. Je kan verder nog een onderscheiding maken (zie aan de linkerkant) tussen verschillende social media. Dit maakt deze tool zeer handig. Je krijgt een uitgebreid resultaat. Hieronder zie je de resultaten van twee dagen geleden die ik ook al postte op mijn protopage (waar ik de vijf monitoringtools besproken heb; http://www.protopage.com/weguewegue#Untitled/48ers ). Ik zal deze even analyseren en bespreken. Ik koos aan de linkerkant voor de optie 'Twitter'. Ik merk dat het merk Zalando vaak getweet of geretweet wordt. Na het bestuderen van de resultaten merkte ik op dat dit énkel maar positieve boodschappen zijn over Zalando. Merkwaardig is ook hoeveel Zalando zelf tweet en actief is op twitter. Dit is zeer goed voor een merk en Zalando doet dit op een efficiënte manier, hier bijvoorbeeld zie je veel tweets over de vouchers of kortingsbonnen die Zalando gebruiken.
De printscreen hieronder is er een die ik vandaag maakte. Terug zie je enkel positieve berichten over Zalando en over hun producten. Mensen die dit lezen, krijgen alleen maar zin om de webshop ook eens uit te testen. Dit is zeer goede (en vooral gratis!) reclame voor Zalando. Hier merk je terug ook de vele tweets van het merk Zalando zelf op én dit in verschillende talen. Je ziet verschillende Zalando accounts per land (hier bijvoorbeeld ZalandoNL, ZalandoES, ZalandoPL). Zo merk je duidelijk dat ze overal ter wereld een eenduidig communicatiebeleid hebben die perfect op elkaar is afgestemd. Zeer goed werk!
Ik kan alleen maar concluderen dat Zalando op online media positief in het daglicht komt. Het zijn voornamelijk positieve boodschappen en Zalando zelf is zeer actief op Twitter. Ze moeten wel opletten dat de tweets en boodschappen niet énkel van interne werknemers komen. Positieve boodschappen moeten ook nog spontaan van bezoekers/klanten komen, dit is dé beste en efficiënste reclamemethode die er bestaat. Positieve mond-aan-mondreclame, via online media dan wel! Ik kan alleen maar zeggen: doe zo verder Zalando! Linsey
<![CDATA[// <![CDATA[ // <![CDATA[ (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-41129781-1', 'tumblr.com'); ga('send', 'pageview'); // ]]]]]]><![CDATA[><![CDATA[> // ]]]]><![CDATA[>]]>
0 notes
analyticgirls-blog · 12 years ago
Text
Klingel
Tweede concurrent van Zalando die ik zal analyseren is de webshop "Klingel" (http://www.klingel.be/nl/). Dit vind ik persoonlijk een mindere webshop dan Zalando en La Redoute.
Eerst en vooral heb ik een puntje kritiek op de kernwoorden. Bij de andere webshops (Zalando, La Redoute,...) stond er in de hoofdbalk "dames", hier staat "damesmode". Dit is al negatief en minder makkelijk te vinden in zoekmachines. Ook had ik nog nooit gehoord van het woord "ondermode", het meestgebruikte woord is bij mijn weten lingerie. Het woord "sieraden" is ook minder gebruikt dan het woord "accessoires". Dus de kernwoorden kunnen veel beter.
Het logo staat vermeld linksboven en daaronder kan je de taal kiezen. De zoekbalk staat in het midden bovenaan. Dit zijn allemaal positieve zaken. Ik vind het wel verwarrend dat er helemaal bovenaan (naast het logo quasi) de homepagina staat. Dit zou in het begin van de hoofdbalk moeten staan, voor "Nieuw!". Er is ook geen subnavigatie aan de linkerkant. De advertenties die op de voorpagina gebruikt worden, zijn ook helemaal niet aantrekkelijk. Ze zetten niet aan tot actie en zijn saai. Bij de advertentie van de badmode staat er "gratis ketting!" maar dit valt niet zo hard op. Ze zouden hiervan de hoofdadvertentie moeten maken, met voorbeelden van badmode en dit op deze manier aantrekkelijker maken.
Helemaal onderaan op de voorpagina staat er ook essentiële informatie die beter bovenaan zou staan. Zoals dat de website deel uitmaakt van BeCommerce. Dit betekent dat het een veilige website is om artikelen aan te kopen, maar andere informatie over de verzending en levering staat er verder niet vermeld. Een serieus minpunt is dat er nergens duidelijk een contactnummer staat. Je moet eerst op een heleboel zaken klikken om uiteindelijk een nummer te vinden. Qua interactie valt het al bij al nog mee, je kan een eigen profiel aanmaken en je kan je inschrijven voor de nieuwsbrief.
Hierna klikte ik op het tabblad dames en moest ik in de eindeloze lijst links naar het 'topjes' zoeken. De subnavigatie links is zeer uitgebreid, té uitgebreid. Er zijn ook nog verdere verdelingen als je op een categorie kiest, bijvoorbeeld bij topjes heb je verder nog: topjes (?), feestelijke topjes, topjessets. Dit slaat werkelijk op niets. Eerst en vooral staat er onder de categorie nog eens een subcategorie topjes en daarna nog onderverdelingen die op niets slaan. Je kan (nog verder naar onderen) nog andere criteria aankruisen, maar deze lijst en puntjes zijn ook nog eens eindeloos. Ik zie er geen begin aan. Ik denk dat ik niet de enige ben die dit denkt. Mensen komen daar om online te shoppen en gemakkelijk kleren te kopen, dit maakt het allessinds niet makkelijker. Verder staat er niets vermeld bij de artikelen behalve de prijs en de beschikbare kleuren. Er komt aan de rechter- of linkerkant ook geen knop om terug automatisch naar boven te navigeren, dit is ook spijtig. De klant zal helemaal terug naar boven moeten scrollen.
Opmerkelijk is, als je helemaal naar beneden van de pagina scrollt bij topjes, helemaal onderaan informatie krijgt over de categorie. Dit is helemaal niet goed, dit zou helemaal bovenaan moeten staan en als KORTE inleiding van de categorie topjes moeten gelden. Dit hier is een halve tekst en staat helemaal onderaan, niemand leest dit dus.  
 Als je op een artikel klikt, kom je op zo'n pagina. Ik vind dit totaal geen aantrekkelijke detailpagina. De beschrijving is niet aantrekkelijk en de informatie die erin staat is overbodig, al die getallen zijn nutteloos en het maakt de beschrijving onduidelijk. De maattabellen en andere informatie staan niet centraal, maar staan onderaan. Dit is ook een negatief punt. Positief is wel dat er zaken worden aangehaald in een ander kleur, maar deze passen niet bij de huisstijl. De kleur groen had ik nog nergens in de website tegengekomen.
 Maar een artikel bestellen blijkt niet zo eenvoudig. Ik wou even testen en ik wou dit topje bestellen. Wat blijkt? Er staat blijkbaar in de algemene voorwaarden dat er een minimale bestelwaarde moet zijn van 40 euro. Ik sta versteld. Hier kan ik werkelijk niet over. Dit is schandalig.
Ik kan heel moeilijk één positief woord kwijt over deze webshop. Het is totaal niet aantrekkelijk, er is geen consistente huisstijl en nergens een duidelijke call-to-action. Het enige positieve is misschien de goedkope prijzen, maar over de kwaliteit van de kledij valt dan misschien weer te twijfelen. Klingel zou een goede zaak doen om hun PR te verzorgen. Klingel is ook helemaal niet bekend en zou een goede zaak doen als ze hun website zouden aanpassen. Eerst en vooral te beginnen met een duidelijke huisstijl. Het logo is rood, dan moet er overal, consequent rood gebruikt worden. Ik heb roze, blauw, groen,.. tegengekomen. Dit is verkeerd. Het beste is om rood te gebruiken en als je zaken wilt aanhalen, dan kan men dit in het rood benadrukken. Als volgend moet er ook een subnavigatie links gemaakt worden en de kernwoorden moeten veranderd worden in de hoofdbalk. Hieronder een voorbeeldje:
  Home - Nieuw! (in het rood) - Dames - Heren - Lingerie - Schoenen - Accessoires - Interieur - Solden (in het rood)
  Verder moeten er aantrekkelijkere advertenties op de voorpagina komen. Zoals ik daarnet al aanhaalde, zou ik een advertentie van verschillende soorten badmode creëren, waarop duidelijk staat: "Gratis ketting!".  Ook moet er op de voorpagina helemaal bovenaan duidelijk een contactnummer staan, duidelijke richtlijnen (levering, verzending) en dat het een veilige website is (dus het logo van BeCommerce met verdere uitleg).  De linkernavigatie bij de categorieën moet eenvoudiger en duidelijker gestructureerd worden. Terug moeten bijzondere zaken benadrukt worden in het rood, bijvoorbeeld korting, nieuwe artikelen, speciale artikelen,... Als allerlaatste moeten ze de minimale bestelwaarde afschaffen. Dit slaat werkelijk op niets en hierdoor verliezen ze veel klanten. Linsey  
<![CDATA[// <![CDATA[ (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-41129781-1', 'tumblr.com'); ga('send', 'pageview'); // ]]]]><![CDATA[>]]>
0 notes
analyticgirls-blog · 12 years ago
Text
La Redoute
Eerst en vooral zal ik beginnen met een goed voorbeeld te geven van een online concurrent van de webshop Zalando. In mijn volgende blogbericht zal ik het hebben over een minder goed voorbeeld van een concurrent. Een evenwaardige concurrent van Zalando is voor mij de online webshop La Redoute, maar toch kan deze niet tippen aan die van Zalando. Zalando blijft een ideaal voorbeeld van een online webshop. De gebruikte kernwoorden op de website zijn ongeveer dezelfde van Zalando. Ik heb het gevoel en de kennis dat La Redoute voor een oudere doelgroep is dan Zalando. Dit moet ook weerspiegeld worden op het gebruik van kernwoorden.
De meest gebruikte kernwoorden zijn hier:
  1. online shoppen
2. kleding online kopen 3. online kleding 4. kleding online 5. jurken online
De concurrentie bij deze woorden zijn telkens zeer hoog.
Bij de website zelf van La Redoute staat het logo linksboven en dit logo is ook de link voor de homepagina. Dit is wel minder dan Zalando, bij Zalando stond er een huisje die werkelijk aantoonde dat dat de link was naar de homepagina. Bovenaan staan de verschillende categorieën, deze zijn uitgebreider dan Zalando en beter. Er zijn ook verschillende merken die je al op voorhand kan aanklikken en dit is een voordeel voor de bezoekers die weten welk merk ze willen. De hoofdnavigatie is dus horizontaal bovenaan en bestaat uit acht items. Er is ook een subnavigatie links. Bovenaan in een zwarte balk worden de acties getoond en de codes die je daarvoor moet intypen. Dit trekt de aandacht en de bezoekers zullen deze automatisch gebruiken. Dit is een call-to-action. Ook op de voorpagina staat uitgebreid dat er korting is in verschillende kleuren. De modellen kijken naar de bezoeker zelf, maar het kindje 'aanbidt' de kledij die de vrouw aanheeft. De letters zijn sowieso al duidelijk en aantrekkelijk genoeg.
De zoekfunctie staat bovenaan in het midden en is duidelijk te vinden. Het contactnummer staat ook duidelijk weergegeven in het midden, bovenaan. Onderaan de voorpagina vind je de essentiële zaken; gratis omruiling, gemakkelijke levering, veilige betaling en nog eens het contactnummer. Dit mocht misschien meer centraal op de voorpagina gestaan hebben en niet onderaan. Dit is het eerste waar mensen mee inzitten; "Is de website wel veilig? Kan ik veilig betalen?". Zeer goed is wel dat er onderaan een link is naar de facebook-pagina en dat er vermeldt staat dat La Redoute behoort tot BeCommerce en dus veilig is om te betalen. Op deze website is er niet veel interactie, maar er is wel een link naar de facebookpagina en je kan een profiel activeren. Je kan jezelf ook inschrijven voor nieuwsbrieven te ontvangen.
Bij de artikelen staat er duidelijk aangegeven indien er korting is of niet. Nog een pluspunt is dat er bijstaat dat het in andere kleuren verkrijgbaar is en je kan kijken welke kleuren er allemaal beschikbaar zijn. Dit staat allemaal in een ander kleur aangeduid. Rechts zie je terug een pijl waarop je kan klikken, die zal je automatisch terug naar de bovenkant van de website sturen. Dit bespaart de bezoekers om helemaal terug naar boven te scrollen. Op deze pagina's zijn alles duidelijk en links kan je de verschillende artikelen aanduiden. Je kan eronder nog verdere details aanduiden zodat de zoekopdracht makkelijker verloopt.
Als je interesse hebt voor een bepaald artikel, zie je direct langs de rechterkant een korte, essentiële beschrijving van het artikel. Hier staat terug nog eens een link naar Facebook en de essentiële informatie die helemaal onderaan de voorpagina te vinden was (gratis omruiling, makkelijke levering en het contactnummer). Aan de linkerkant kan je verschillende foto's aanklikken om het t-shirtje in details te bekijken en langs alle kanten er zicht op te hebben. Helemaal onderaan vind je ook nog "Wij stellen u voor", dit zijn artikelen die jou ook wel kunnen interessen. Hier staat wel al de noodzakelijke informatie langs de rechterkant. Maar dit is niet zo erg omdat de linkerkant bijna niets belangrijks toont. De essentiële zaken staan ook in het roze. Wanneer je klikt op toevoegen aan het winkelmandje kan je kiezen om verder te shoppen of de shopping te beëindigen. Zo kan je via een formulier het t-shirtje gemakkelijk kopen. Het zijn gemakkelijke en duidelijke procedures en er wordt veel met kleuren gewerkt.
    La Redoute is dus een goede concurrent van Zalando. Alhoewel de doelgroep hier eerder wat ouder zal zijn. Hier is meer interactie omdat de facebook-pagina wordt vermeld. Maar de essentiële zaken mogen meer centraal in het beeld komen op de voorpagina en niet onderaan de pagina. Het is ook zeer goed dat het gemakkelijke procedures zijn en veel belangrijke zaken worden benadrukt door de roze kleur. Linsey
<![CDATA[// <![CDATA[ (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-41129781-1', 'tumblr.com'); ga('send', 'pageview'); // ]]]]><![CDATA[>]]>
0 notes