levickv4vwo-blog
Levi Snijder
6 posts
Robbieorbst
Don't wanna be here? Send us removal request.
levickv4vwo-blog · 6 years ago
Video
tumblr
Dit is mijn Koki Takanake film opdracht. Dit filmpje bevat een samenstelling van verschillende clips Levi Snijder 4VD Omschrijving: Er is een verschil en contrast tussen hard en zacht gebruikt, de kussen en harde mat. Ook vorm contrasten heb ik gebruikt zoals de hoekige doss en mat en de ronde rollende knikker en rondvormige kussen.
0 notes
levickv4vwo-blog · 6 years ago
Video
tumblr
Dit is mijn Koki Takanaka opdracht. Het filmpje bevat een samenstelling van al mijn gefilmde clips Levi Snijder 4VD Omschrijving: In deze samenstelling van clips heb ik het contrast tussen hard en zacht gebruikt. Zo zie je de grate harde mat en de zachte kussen. Ook zie je de vorm verschillen, de rollende ronde knikker en de hoekige kartonnen doos. De ruimtes worden ook steeds kleiner zoals je ziet.
0 notes
levickv4vwo-blog · 7 years ago
Text
Rubrics FilmRemake&Groupwork
Tumblr media
Geel gemarkeerd is het aantal gekozen punten door mij.
Tumblr media
De rubric ingevuld door het groepje van Shirin.
0 notes
levickv4vwo-blog · 7 years ago
Text
Moonrise Kingdom
Directed by Wes Anderson en geschereven door Anderson en  Roman Coppola.
De film Moonrise Kingdom heeft zijn première gehad in 2012, in het Cannes Film Festival. De film gaat over een jong weeskind, genaamd Gilman, die ontsnapt uit een scoutingkamp om zijn penvriendin te ontmoeten. Zij heet Hayward. Ze worden allebei door iedereen vermeden vanwege hun gestoorde gedrag. Daarna raken ze verliefd en gaan op avontuur naar een afgelegen strand dat ze Moonrise Kingdom noemen, terwijl de verkenners, politie en familie op zoektocht is naar hun.
Het was een erg interessante film. De film was niet heel origineel als je het vergelijkt met de andere films van Anderson. Het is, net zoals veel van zijn films, een snelle comedy. Ik herkende de serieuze of melancholische elementen terug. Zo heb je de thema’s die te maken hebben met verdriet, verlies van onschuld, niet functionerende gezinnen. Dus de film was niet heel origineel. Je ziet bij Moonrise Kingdom dat de cameramensen heel vakbekwaam zijn als je kijkt naar het uitgebreid gebruik van camerabewegingen met platte ruimte, symmetrische composities, snap-zoomlenzen, slow-motion walking shots, een opzettelijk beperkt kleurenpalet. Mij is niets opgevallen bij de muziek die gebruikt werd. Het was standaard muziek die bij veel van dit soort films gebruikt worden. Zoals snel ritme en tempo bij iets spannends of actie of een langzaam ritme en tempo bij iets romantisch.
Wat is eigenlijk de bedoeling van de Wes Anderson? Ik denk dat de bedoeling van Anderson was om te laten zien dat familie en vrienden belangrijk zijn. Zo zie je in de film dat Gilman een weeskind is en dat je eigenlijk heel blij moet zijn als je familie hebt. Ook bij Hayward en haar familie die ongelukkig is, uiteindelijk geeft je familie veel liefde ondanks nare gebeurtenissen. Of aan het eind van de film als de politie man Gilman adopteert. Ook vrienden zijn erg belangrijk, want de scouts die eerst tegen Gilman zijn, worden uiteindelijk goede vrienden.
Bovendien, mijn gevoel bij de film was hetzelfde als wat ik dacht dat Anderson met deze film wilde bereiken. Er zaten heel veel rare scènes in. Dat kwam omdat er op een aparte manier gefilmd werd. Zo waren veel scènes obsessief symmetrisch, dat vaak wel een interessant, maar wel een apart beeld gaf. Daarnaast was het gebruik van kleuren een beetje typisch. Veel ouderwetse, jaren zeventig-achtige tinten van een bepaalde kleur worden gebruikt zoals oranje of blauw. Deze werden dan tegenover een totaal andere kleur geplaatst. Maar naast al deze aparte gevoelens kreeg ik wel een bepaald emotie over hoe belangrijk je familie en vrienden nou eigenlijk zijn. De muziek bij de film deed mij echter niet zo veel. Dat was wel jammer, want muziek speelt vaak een grote rol in een film.
Tenslotte de conclusie, het was een aparte film met interessant gebruik van verschillende film technieken/stijlen. Ik denk dat de film niet is bedoeld voor hele jonge kinderen. Wat is volgens mij de doelgroep? Mensen die zich interesseren in de film industrie en hoe films gemaakt worden. Dus ik zou de film niet aan mijn vrienden aanraden. Maar ik zou hem wel voor film studenten aanraden omdat deze film  heel goed te analyseren valt.
Geschreven door Levi Snijder 4VD
0 notes
levickv4vwo-blog · 7 years ago
Photo
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
Portretfoto zonder mij origineel foto #1
Feedback Julius: Misschien moet je wat meer licht tonen en de foto duidelijker vanuit een ander perspectief maken. Zodat je de voorwerpen echt goed ziet.
 Portretfoto verbeterd foto # 2
 Kijkwijzer fotografie
Fotografie
Vraag 1:
-Leg in het kort uit wat de verschillen zijn tussen voorstelling en vormgeving.
De vormgeving     van bijvoorbeeld een foto of schilderij is opgebouwd met behulp van     beeldaspecten. De beeldaspecten zijn: kleur, licht, ordening(compositie),     ruimte, vorm.
De voorstelling is datgene dat zich afspeelt op het     schilderij of op de foto, dus wat je letterlijk ziet.
Het verschil tussen de twee: Het grootste verschil     tussen de twee is dat je bij voorstelling de vraag stelt: Wat? En bij     vormgeving: Hoe?
Een introductie
          Red Masmo, China, Guangxi Province, 2006, © Scarlett Hooft Graafland
Als je naar de foto hierboven kijk is het eerste wat opvalt de persoon met de opblaasbare bootjes. Dat komt door twee belangrijke keuzes die de fotografe heeft gemaakt. Namelijk de kleuren in de foto en de plek waar de persoon staat. Beantwoord de volgende vragen:
Kleur
-Welke kleur(en) vallen op?  - De kleuren groen en rood vallen het meeste op.                                                                                                                -Er is duidelijk sprake van een kleurcontrast, welke? - Dat zijn de kleuren groen en rood. Dit weet ik doordat deze twee kleuren tegenover elkaar staan in de kleurencirkel.
Denk aan je tekenlessen over de kleurenleer en je mag Google gebruiken.
Compositie (ordening)
- Als we het hebben over de compositie of ordening verwijzen we naar hoe het beeld is ingericht.
- Waar is wat geplaatst in de foto? - Er is een persoon die in het midden staat met daar omheen allemaal kenmerken van de natuur. Waaronder mooi groen gras, een aantal bergen en een mooie blauwe lucht. Eigenlijk alles wat het natuur zo mooi maakt. Het persoon die in het midden staat draagt fel rode banden om zich heen, een stuk of tien.
-Waar speelt het belangrijkste gedeelte af?
 Hieronder kun je zien goed de foto eruit had gezien als Scarlett Hooft Graafland (de maker van deze foto) een andere keuze had gemaakt
-Vind je dat de fotografe Scarlett Hooft Graafland de goeie keuze heeft gemaakt om voor een duidelijk kleurcontrast te kiezen en om de persoon zo duidelijk in het midden te plaatsen?
Leg uit waarom je dat vindt.
Ja dat vind ik best belangrijk, want door al die     kleuren te gebruiken, springt de persoon zeg maar uit de foto. Verder     heeft zij ervoor gekozen om hem niet in het midden te plaatsen, dat geeft     een vrij gevoel vind ik. Dat komt doordat je het landschap ook kunt zien.
 Ruimte.
Foto: Stijn Hoekstra
 Een ander beeldaspect die gebruikt wordt om een foto vorm te geven is ruimte. Met ruimte bedoelen we de ruimte in de foto. Je hebt bij je tekenlessen wel eens perspectief getekend en de term overlapping komt je ook vast bekend voor. Om nadruk te leggen op de ruimte kun je als fotograaf meerdere keuzes maken. Als eerste is het standpunt dat de fotograaf kiest heel erg belangrijk. Er zit enorm veel verschil in de ruimte wanneer je bijvoorbeeld op een wolkenkrabber staat of op de grond ligt.
Lijnperspectief of 1 punt perspectief (zoals hierboven)geven een gevoel van diepte doordat je het gevoel krijgt dat je ver kunt kijken.
 Foto: Stijn Hoekstra                                                 
Foto: Stijn Hoekstra
Kijk maar eens naar de foto’s hierboven. Allebei genomen door Stijn Hoekstra in New York. Toch is er een heel groot verschil in het gebruik van ruimte. Kijk maar eens goed naar de plek van de horizon. Die veranderd dus naar mate je het standpunt veranderd. Vogelperspectief zoals het ruimte gebruik heet op de linker foto zorgt ervoor dat je veel land ziet. Kikker perspectief op de rechter foto zorgt ervoor dat je meer lucht dan land op de foto ziet.
Je kunt de horizon vinden als erop de foto gebruik is gemaakt van lijnperspectief. Je kunt de lijnen volgen en waar ze elkaar kruisen vind je (ongeveer) de horizon.
 Hier nog enkel voorbeelden van de verschillende manieren van ruimte gebruik door Stijn Hoekstra.
 1    FOTO OPDRACHT
2  FOTO OPDRACHT
3  FOTO OPDRACHT
4  FOTO OPDRACHT
5  FOTO OPDRACHT
6  FOTO OPDRACHT
-Omschrijf per foto hoe de ruimte gebruikt is.
-Zoek op het internet de juiste termen bij de soorten ruimte. Eentje krijg je alvast dat is objectenperspectief
 Licht
Een ander beeldaspect dat een belangrijke rol speelt in de foto’s van Stijn Hoekstra is het beeldaspect licht. Licht is vaak de sfeerbepaler in foto’s. Je kunt als fotograaf uit veel verschillende versies van licht en de effecten ervan kiezen. Een van de effecten van licht is natuurlijk schaduw. Veel fotografen spelen met het licht en schaduw effect. Zo ook Stijn Hoekstra.
Kunstlicht of licht met een natuurlijke lichtbron zoals de zon is vaak de eerste keuze. En dan de soorten licht. Hieronder wat voorbeelden die Stijn Hoekstra wel eens gebruikt.
-Omschrijf per foto het licht.
-Zoek op het internet de juiste termen bij de soorten licht. Eentje krijg je alvast dat is tegenlicht.
1 Tegenlicht
2 Zon recht van boven
3 Diffuuslicht
4 Zijlicht
5 Zon van achter
6 Gefilterd licht
Bron: https://www.scholieren.com/begrippenlijst/39179
 2 FOTO OPDRACHT
3  FOTO OPDRACHT 
4  FOTO OPDRACHT
5  FOTO OPDRACHT
6  FOTO OPDRACHT
 Kijkwijzer fotografie
Hieronder staan 4 foto’s. Beschrijf deze foto’s aan de hand van de vragen hieronder.
 Algemeen
Schrijf de algemene kenmerken van de foto op:
Titel van de foto: POLAR BEAR van deIGOOLIK SERIES
Naam van de fotograaf: Scarlett Hooft Graafland
De datum van wanneer is de foto gemaakt: 2007
(Je hebt de naam van de fotograaf en je hebt Google. Succes)
2. Foto
Is de foto:
-Staand of liggend: zittend
-Zwart/wit of kleur
-Geënsceneerd of spontaan (ook wel straat of candid fotografie)
-Is de foto gemanipuleerd met behulp van bijvoorbeeld Photoshop? Waar zie je dat aan?: Nee, scarlett gebruikt geen fotoshop.Verder ziet het er heel natuurlijk uit.
 3. Voorstelling
Inhoud
 Op de foto zie ik een persoon in een ijsberen pak. Hij zit op een kruk,  midden in de noordpool omringd door sneeuw en ijs. Af en toe een beetje stenen of aarde.
  De benen trekken voor mij het meeste aandacht. Dat komt doordat dat het een express gemaakte fout is en vele mensen letten op dingen die niet horen. Een ijsbeer met een been.
 Het is kaal en eentonig als je kijkt naar de kleur. Dit geeft een sombere sfeer.
 Ik zelf zou denken dat het iets te maken had met het uitsterven van de ijsberen dat komt door de mensen door opwarming van de aarde. Vandaar deels ijsbeer en deels mens.
 Een reflectie op Rodin’s Le Penseur.
-Omschrijf uitgebreid wat je op de foto ziet. Bijvoorbeeld: In de linker bovenhoek zie je………en het heeft die en die kleur……daarnaast zie je……. In het midden…… etc
-Wat stelt het voor?
-Wat trekt de meeste aandacht en waardoor?
- Beschrijf de sfeer van de foto.
-Wat denk je dat de fotograaf wil vertellen met de foto?
-Welke betekenis of bedoeling heeft de foto?
 4. Vormgeving
Het is een lichte kleur en zeer eentonig. Ook heeft de licht hier mee te maken, want hoge brightness met een lichte kleur gaat goed samen. Ze heeft er een passende ruimte bij gebruikt. Veel licht en lichte kleuren hoort namelijk bij sneeuw en ijs. Ze heeft niet veel met de compositie gespeeld. De ijsbeer zit gewoon in het midden en verder niks speciaals.
Eigen mening:
 Ik heb de foto van scarlett gekozen omdat het lekker simpel was en zag er rustgevend uit. Mijn eerste indruk was niet echt speciaal maar ik kreeg wel een gevoel dat ik die moest kiezen. Hij was ook gemakkelijk op internet te vinden. Ook al het info stond er gewoon bij.
       A FOTO OPDRACHT
Zoek uit wie deze foto heeft gemaakt en waarvoor. Hints: De persoon rechts boven is Georgina Verbaan en rechts vooraan zit Waldemar Torenstra op zijn knieën.
Op de volgende pagina staat nog meer.
B  FOTO OPDRACHT
Zoek uit wie deze foto heeft gemaakt en wie erop de foto staat afgebeeld. De man op de foto is een zanger/muzikant en zijn naam begint met een t. En de fotograaf maakt ook films.
0 notities
        Rubric selfie
Selfie’s en aanverwanten
  1.Omschrijf in een alinea wat jij bedoelt met de foto. Bespreek waarom je de plek van de foto hebt gekozen, de voorwerpen en alles wat je zelf belangrijk vindt.
 Ik heb deze foto buiten gemaakt omdat ik graag buiten ben. Zo zie je ook een bal omdat ik vaak ga voetballen. Achter de bal zie je een mountainbike, want ik fiets vaak en vind het leuk. Ook zie je de vishengel staan. Soms als het warm weer is dan ga ik vissen. De bedoeling: Met deze foto laat ik zien dat ik een buitenpersoon ben een van veel activiteiten houd.
 2. Geef aan wat voor jou van toepassing is.
Regel 1: Hier geef ik mezelf drie punten want ik heb wel nagedacht over dingen die ik doe of   dingen die iets over mij vertellen. Maar ik ben meteen begonnen zonder na te denken over hoe ik de foto precies wilde hebben.
Regel 2: Hier geef ik mezelf ook 3 punten omdat ik maar 1 locatie gebruikt heb en bij dezelfde voorwerpen gebleven ben, maar wel van positie gewisseld heb.
Regel 3: Hier geef ik mezelf 2 punten omdat ik maar 5 foto’s gemaakt heb, wel vanuit verschillende perspectieven.
Regel 4: Hier geef ik mezelf 3 punten omdat ik geprobeerd heb na te denken wat de docent het beste zou vinden.
3. Laat hier enkele van de ander foto’s zien die je gemaakt hebt. Leg uit waarom je deze foto’s niet gekozen hebt.
  Foto #3
Ik heb deze foto niet gekozen omdat je niet goed kan zien wat er nou staat. De foto is niet scherp en een beetje wazig.
Fragment over de Nederlandse fotografe Robin de Puy. Daarin zegt ze dat een foto soms meer over de maker ervan zegt dan over de persoon die gefotografeerd is.
4. Probeer uit te leggen wat ze daarmee bedoelt en betrek in je antwoord jouw foto.
Ik was ziek deze les, maar ik begrijp nu alles wat komt kijken bij fotografie
 5. Vraag aan een klasgenoot wat hij of zij ziet in jouw foto en wat het volgens hem of haar betekent. Wissel daarna rollen.
Julius: Ik zie dat je veel voorwerpen hebt gebruikt die je vooral buiten gebruikt als je buiten bent. Voor mij betekent dit dat het iets is over sportiviteit en buiten bezig zijn. Het zijn allemaal dingen voorwerpen die iets zeggen over een bepaalde activiteit. Dus ik zie dat dit betekent dat het zelfportret over jou zegt dat je houd van buiten bezig zijn.
 6. Komt de mening van je klasgenoot overeen of is het totaal iets anders wat hij of zij erin ziet? Schrijf hier de conclusie.
De mening met Julius komt precies overeen met de bedoeling van mijn zelfportret. Alle verschillende componenten en aspecten waren hetzelfde. Het is ook wel duidelijk te zien.
 7. Geef nu je mening over deze opdracht. Heb je iets geleerd of heb je al veel ervaring met fotografie. Is dit wat je verwacht bij CKV?
Bij deze opdracht
Voor ik aan deze opdracht begon zag ik een foto als gewoon een foto. Maar bij deze opdracht heb ik veel geleerd over de vormgeving van foto’s (beeldaspecten). Zoals de vele aspecten die bij het maken van een foto komen kijken, dat het niet zomaar een foto is. Zo heb ik veel geleerd over de verschillende kleuren en contrasten. Ook heb ik veel geleerd over de vorm, structuur en ruimte. Nu heb ik een hele andere kijk naar foto’s, ik besteed meer tijd in ze vergeleken met eerst.
   �f�F��,
0 notes
levickv4vwo-blog · 7 years ago
Text
Alfred
1 note · View note